10 inspirativních knih o bohatství a osobním rozvoji, které získaly popularitu.

25.03.2014 18:57

Vytvořil jsem takový seznam 10 knih, které mají jsou oblíbené nejen u nás, ale také celosvětově. Každopádně existuje celá řada dalších dobrých knih. Doporučuji pro lidi, kteří chtějí změnit myšlení a začít správně přemýšlet, cože je prostě základ a jak se říká, úspěch za sebou zanechává stopy a některé stopy můžete najít v těchto knihách. K popisu knih jsem využil převážně originální texty, které jsou u knih k dispozici.

 

 

Jak získávat přátele a působit na lidi – Dale Carnegie:

Příručka, která je po desítky let světovým bestselerem. Pomůže vám poznat a pochopit velké tajemství správného způsobu, jak jednat s lidmi. Pokud budete jednat podle rad Dala Carnegieho, stanete se oblíbenými a všude budete vítáni, budete si umět získat druhé na svou stranu a budete skutečnou vůdčí osobností, neboť budete umět zařídit, aby lidé dělali rádi to, co chcete. Dala Carnegie také ještě napsalv roce 2012 knihu na stejném principu, ale více orientovanou pro dnešní dobu, nicméně podstata knihy je stejná. Jak získávat přátele a působit na lidi ve věku digitálních technologií.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Nejbohatší muž v Babylóně – George S. Clason

Nejlepší kniha, která kdy byla napsána na téma bohatství. Je vynikající inspirací a návodem, jak zbohatnout! Nejlepší ze všech inspiračních děl na téma obchodní zdatnosti a finanční prosperity vedoucí k osobnímu blahobytu. Prosté a přitom fascinující příběhy vás usměrní na správnou cestu vedoucí k úspěchu a ke spokojenosti, nabídnou vám správný pohled na ekonomiku a řešení vašich osobních problémů.Odhalí vám tajemství, jak se k financím dostat, jak si je udržet a jak peníze vydělávají další peníze.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Myšlením k bohatství – Napoleon Hill

Moudrost, ke které dospěli bohatí a úspěšní lidé. Ukáže vám nejen, co máte dělat, ale i jak to máte dělat Pokud se naučíte uplatňovat jednoduché základní techniky, ovládnete tajemství opravdového a trvalého úspěchu a budete mít vše, co jste si v životě přáli. Přijetí a praktikování slavné filozofie prezentované v této knize obohatilo již tisíce lidí. Je to nejvýznamnější kniha, která se zabývá problematikou individuálního úspěchu.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

7 návyků skutečně efektivních lidí – Stephen R. Covey

Nové vydání nejúspěšnější knihy renomovaného autora "motivační" literatury a experta na rodinnou problematiku a vedení lidí charakterizuje 7 návyků, které je třeba si osvojit, abychom jednali co možná nejefektivněji, a které jsou základem pro vytvoření harmonické, cílevědomé a integrované osobnosti. Čím větším změnám a obtížnějším úkolům musíme čelit, tím naléhavější je potřeba se jimi řídit. Aktualizované vydání knihy, která je považována za jednu z nejvlivnějších knih století a jež byla přeložena do více než 40 světových jazyků, vychází ve zcela novém překladu Aleše Lisy. Čtenáři, kteří by si chtěli osvojit "8. návyk" a chtěli-by přejít od "efektivnosti k výjimečnosti", přivítají i pokračování této knihy, novinku Dr. Coveyho "8. návyk. Od efektivnosti k výjimečnosti"

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Bohatý táta, chudý táta  - Robert T. Kiyosaki

Myslíte si, že to, co vás učí ve škole, nemá nic společného s vaším životem? Myslíte si, že vás škola nepřipravuje na skutečný život? Jestliže jste na tyto otázky odpověděli "ano", je tato kniha určena právě vám! (co bohatí učí svoje děti a chudí a střední vrstvy ne)

Tato kniha by měla být povinnou četbou pro finanční plánovače nebo kohokoliv, kdo se zajímá o to, jak se stát finančně nezávislým. Je to jedinečný úvod do psychologie tvoření bohatství. Abyste se dostali nad finanční vrchol, musíte si přečíst tuto knihu Roberta Kiyosakiho. Jde o zdravý rozum a obchodní důvtip pro vaši finanční budoucnost.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Jak myslí milionáři - Harv Eker

Podvědomí se dá změnit a váš mozek se dá přeprogramovat. A přesně o to v této knize jde!
V první části se dozvíte, jak finanční podvědomí funguje. T. Harv Eker vám se svou neodolatelnou kombinací humoru, životních zkušeností a moudrých postřehů ukáže, že všechny finanční návyky a hlavně zlozvyky si s sebou nesete už od nejútlejšího věku. Dozvíte se také, jak své podvědomí přečíst a jak je vylepšit, abyste vydělávali víc a abyste dokázali své peníze udržet.
V druhé části najdete 17 zásad, které odlišují zámožné lidi od těch chudších. Ke každé patří i praktické cvičení a názorný návod, jak své myšlení zlepšit a jak dosáhnout úspěchu teď a tady!
Ekerovo učení už ovlivnilo životy čtvrt milionu lidí - a diky jeho revoluční knize je nyní můžeme poprvé poznat i my v České republice.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Cashflow kvadrant -  Robert T. Kiyosaki

Cashflow kvadrant "Bohatého táty" odhalí, proč někteří lidé pracují méně, vydělávají více, platí méně na daních a cítí se finančně jistější než jiní. Jde pouze o poznání, ze kterého kvadrantu je třeba pracovat a kdy. Všimli jste si, že řada nejlepších absolventů univerzit chce pracovat pro ty, kteří vysokou školu ani nedokončili...pro lidi, jako jsou Bill Gates, Richard Branson, Michael Dell a ted Turner, neúspěšné studenty, kteří dnes tvoří finanční smetánku společnosti? tato kniha vás pomůže navést na cestu za objevením finanční svobody ve světě stále sílících finančních změn.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Inteligentní investor - Benjamin Graham

V knize nejvýznamnějšího investičního poradce 20. století (Warren E. Buffett ji označil za „zdaleka nejlepší knihu o investování, která kdy byla napsána“) se dozvíte od nejzasvěcenějšího „guru investování“, jak se jako investor, makléř nebo investiční poradce vyhnout závažným chybám a jaké dlouhodobě úspěšné strategie při investování uplatnit. Nadčasově platné přístupy Grahamovy filozofie jsou podány formou vhodnou pro laiky a jsou doplněny o komentář uznávaného finančního analytika časopisu Money Jasona Zweiga, který aplikuje Grahamovy moudré rady, analytické přístupy a výstražné příběhy na dnešní tržní podmínky. Toto klasické dílo je nejdůležitější knihou, kterou kdy přečtete o tom, jak dosáhnout vašich finančních cílů. Překypuje moudrostí a je určena pro opravdové investory, nikoliv pro spekulanty.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Jak drahé je zdarma? - Dan Ariely

Taky si namlouváte, že máte svá životní rozhodnutí pod kontrolou? Myslíte si třeba, že nikdy nenaletíte na kouzelné slovíčko "zdarma"? Nebo že lék, který je drahý, je také automaticky účinnější? Tato kniha vám ukáže, že tomu tak není. Při rozhodování nás ovlivňuje spousta skrytých, iracionálních faktorů - od rozbouřených emocí přes společenské zvyklosti a předsudky až po rafinované marketingové triky. Autor této vysoce ceněné knihy vám na konkrétních, překvapivých příkladech, které jsou podloženy jeho výzkumy, předvede, jak se rozhodovat lépe - a jak už nikdy nesednout marketingu na vějičku.

Hodnocení a názory čtenářů můžete najít zde a nebo také zde.

 

Tajemství inovací Steva Jobse  - Gallo, Carmine

Publikace není životopisem Steva Jobse. Odkrývá zásady, jež Steva přivedly k nápadům bez hranic a které skutečně změnily svět: principy, jež můžete použít i vy při rozvíjení vlastního potenciálu, a dosáhnout tak průlomového úspěchu v obchodě i v životě..

 

—————

Zpět


Máte dotazy?