8 Youtube kanálů, které vás mohou inspirovat nejen v podnikání, ale i v životě.

15.04.2015 09:54
Youtube již dnes není jen největší internetová televize, ale také už největší televize na světě. V ČR jsme ještě trošku pozadu, oproti americkému trhu, ale je jen otázkou, kdy Youtube začne nahrazovat kanály, které běží v české televizi. Počkejte pár let a uvidíte, že televizi ani nebude potřebovat a vlastně už ji potřebujete ani teď:) Vybral jsem osm kanálů z těch, které osobně sleduji a které vás mohou inspirovat nejen při podnikání, ale také v osobním osobním životě. 
 

TEDx Talks

Toto je pravděpodobně celosvětově největší kanál na Youtube, pokud jde o inspirativní přednášky a pokud by jste chtěli sledovat úplně vše, tak by vám snad už ani nezbýval čas na nic jiného:) Na živé přednášky, které se konají ve velkých sálech jsou zváni lidé, kteří dosáhli úspěchu a nebo nějakého zajímavého výkonu takřka v kterékoliv oblasti. TEDx Talks poukazuje na to, že úspěch je dost relativní slovo, protože rozmanitost přednášejících je opravdu velká a cílem je skrze příběhy inspirovat. Naprostá většina videí je v anglickém jazyce, ale najdete tam i česká videa, které stojí za zhlédnutí. TEDx Talks přednášky jsou totiž u nás velmi populární a na celodenní živé akce jsou vždy vybráni zajímaví lidé, pokud chcete najít česká videa, tak využívejte vyhledávač na Youtube a k TEDx Talks přidávjte příponu třeba CZ, nebo Prague a něco najdete určitě.

 
Investicniweb
Na tomto Youtube kanále jsou publikována videa celkem často. Většinou jsou to krátká videa v řádu několika minut, které jsou zaměřené na nějakou problematiku či téma, ale také zde můžete vidět rozhovory se zajímavými osobnostmi z byznysu, proto tento kanál je dobré sledovat. Osobně nesleduji zdaleka všechna videa, vybírám si a věřím, že si vyberte i vy, pokud vás tedy nebude zajímat vše:)
 
 
Business IT Club
Kanál, který sice nemá až tak moc videí, ale dá se předpokládat, že jich bude mít čím dál více. Na druhou stranu zde můžete slyšet rozhovory s opravdu zajímavými přednášejícími z byznysu jako třeba Roman Staněk, Jakub Havrlant a další..
 
 
Cesta Úspěšných
Jedná o další z mnoha projektů, který je zaměřený na vzdělávání hlavně mladých lidí, takže přednášky bývají na vysokých školách. Mezi přednášejícími jsou i často zajímaví lidé, kteří vypráví svůj příběh a zkušenosti.  Věřím, že tento kanál bude postupně dávat na Youtube čím dál více videí.
 
 
Eshopista.cz
Pokud máte eshop a nebo se zajímáte u tuto oblast, tak určitě doporučuji sledovat tento kanál. Eshopista je projekt, kterého jsou součástí velké internetové portály a můžete se tam dozvědět celkem zajímavé věci ze zákulisí velkých eshopů vč. taktik, strategie, obratu i zisku. Trošku nevýhoda tohoto kanálu z mého pohledu je, že videa jsou dost rozkouskovaná. Téměř vždy mají jen několik minut a pak pokračování je v dalším videu. Ale dá se to přežít, informace se můžete dozvědět zajímavé.
 
 
H1.cz
Už z názvu kanálu je jasné, že patří proslulé internetové agentuře H1, která je pravděpodobně největší na Českém a Slovenském trhu. Můžete zde vidět různé přednášky z akcí a hodně časté téma je copywriting.
 
 
Klub investorů TV
Tento Youtube kanál je spíše takový začínající, niméně věřím, že postupem času tam budou dávat více videí. Byl jsem několikrát na živých přednáškách a pozvánku přijímají i velmi zajímaví lidé, což je i částečně způsobené tím, že přednášky bývají na půdě vysokých škol a dost byznysmenů rádi podpoří mladé lidi, kteří mají zájem se vzdělávat. 
 
 
Show Jan Krause
Tento kanál asi není potřeba moc představovat, ale i zde můžete najít řadu inspirativních rozhovorů se špetkou humoru. Hosté jsou z rozmanitých oblastní a to od podnikání, přes sport, hudbu, herectví apod. a velmi často jsou to také dost netypické oblasti.

—————

Zpět