Dáte do "hrnečku" 15.000,- Kč a každý měsíc přibude 500,- Kč

23.02.2015 21:27

 

Dáte do "hrnečku" 15.000,- Kč a každý měsíc přibude 500,- Kč
Máte takový hrneček? 
Pokud ne, tak je dobré si ho pořídit.
A proč si rovnou nepořídit takových hrnečků více?
 
 
Jak vysoký máte měsíční pasivní příjem? A máte vůbec nějaký?
Pasivní příjem je takový příjem, který vám chodí opakovaně, aniž byste pro to museli něco dělat. Řekněme, že dostáváte pasivních 500,- Kč každý měsíc.To sice není žádná monstrózní částka, ale i kdyby to bylo pouze 500,- Kč každý měsíc, může pokrýt část vašich nákladů. Můžete si za to pořídit například měsíční tarif na neomezené volání a SMS, měsíční permanentku do posilovny, nebo si zajít třeba každou neděli na oběd do restaurace, a pokud rádi chodíte do kina, můžete každý víkend zajít na nějaký zajímavý film.
 
Za 10 let si můžete vybudovat pasivní příjem 50 000,- Kč měsíčně
Pokud byste se rozhodli, že nebudete utrácet peníze z pasivního příjmu za zábavu, ale že je znova investujete, pak můžete očekávat, že váš příjem hezky poroste. Dosáhnout 50 000,- Kč pasivního příjmu za 10  let není vůbec obtížné, pouze se musíte držet správné strategie. A může toho dosáhnout opravdu každý člověk. Je samozřejmě možné, že těch 50 000,- Kč měsíčně můžete mít třeba už první rok, ale počítal jsem to za takových podmínek, aby i člověk s průměrným příjmem byl schopný dosáhnout této částky. Níže uvedu také podrobnější kalkulaci a nastíním, jakým způsobem toho můžete dosáhnout i vy.  
 
Proč čekat na důchod, když už DNES si můžete začít tvořit rentu
Moc nechápu lidi, kteří vůbec nepracují na budování renty anebo vytváření majetku a spoléhají na to, že si teď vše odpracují v zaměstnaní a ve stáří se o ně postará stát. Pokud také přemýšlíte tímto způsobem, tak se jednoho dne budete divit. Stačí trošku počítat a zjistíte, jaký vliv má inflace. A vůbec, proč se na někoho spoléhat ? Mnohem lepší je mít vše ve svých rukou.
 
Nechce se vám čekat ? Čas ale běží stále, tak proč už jste nezačali dříve?
Mnoho lidí by chtělo všechno hned. Nechce se  jim zkrátka čekat. Ale podívejte se na to z druhé stránky. Čas běží, ať chcete nebo ne, uběhne 5 let, uběhne 10 let i 20 let. Vy s tím nic neuděláte, čas nezastavíte. Zkrátka zatímco vy čekáte, čas běží. Těch 5 nebo 10 let stejně uběhne, pouze je otázka, jestli si během té doby vytvoříte pasivní příjem nebo ne. Když se na to podíváte zpětně - pokud je vám 30 let, už byste teď měli zajímavý  pasivní příjem, kdybyste ho začali vytvářet ve dvaceti letech. Nebo už je vám 40 let či dokonce více? Kdybyste pracovali na pasivním příjmu, už byste teď nemuseli nic dělat. Být ve 40 letech rentiérem není špatné. Můžete jím ale klidně být i dříve. Nebo i později, protože nikdy není pozdě na to, abyste začali. Důležité je ale začít. Nevíte jak? To není ale žádná překážka. V této době nejsou informace nedostatkovým zbožím, pouze je třeba umět rozlišit správné informace od těch špatných. Je to pouze o finanční gramotnosti, správných informacích, strategii a disciplíně. 
 
Za 10 let si můžete ze 100.000,- Kč vytvořit 2.000.000,- Kč
Peníze vám budou tvořit další peníze a váš měsíční zisk se bude stále zvyšovat. Toto je reálný růst a stačí se pouze držet určité strategie. Počítal jsem to za předpokladu, že pasivní příjmy jsou přibližně 2,5% měsíčně a znovu reinvestujete v týdenních a měsíčních intervalech, což je téměř u každého způsobu investování, který zapadá do této strategie, možné. Za těchto předpokladů může částka 2 miliony přinášet pasivní příjem kolem 50 tisíc. Samozřejmě to může být i méně, také však výrazně více, to už pak ale není jen pasivní příjem.  Dejme tomu, že správnou strategií jste schopni vytvořit zisk i přes 10% měsíčně, ale to už nebude bez práce, protože vám to zabere desítky hodin práce každý měsíc. Ale zase se to samozřejmě vyplatí, když si spočítáte práci v poměru k zisku, to může vycházet dost zajímavě. Strategií je každopádně celá řada a je vždy dobré mít vše maximálně ujasněné. Neříkám, že je to úplně jednoduché, ale naučit se to rozhodně není nemožné, jen je třeba postupovat správně.
 
Není dobré se spoléhat na jednu kartu
Důležité je u pasivního příjmu rozložení rizika, abyste minimalizovali případné ztráty. Každé rozhodnutí totiž nemusí být ziskové. Může se stát, a pravděpodobně se vám i stávat bude, že ne vždy vše proběhne podle vašich představ. Proto je diverzifikace u většiny druhů investování velmi důležitá. A pokud chcete, aby vaše peníze rostly rychleji, nemůžete si vybírat investiční fondy, které dělají 5% procent ročně. Riziko je sice malé, ale přínos kromě udržení hodnoty peněz není žádný.
 
Důležité je zvolit správné investice
Toto je ta nejdůležitější část. Musíte si zkrátka umět správně vybrat a dělat dlouhodobě správná rozhodnutí. Riziko je relativní pojem, proto je třeba o tom přemýšlet trošku z jiné stránky, a to více z pohledu Expected value (očekávána hodnota). Co to přesně znamená, to už jsem probíral v některém z minulých článků. Rád se podělím o zkušenosti, stačí napsat a můžeme si o tom promluvit, stejně tak budu rád i já, pokud řeknemte zase své zkušenosti. V budoucnu ještě uvedu i zde na webu možnosti investic, které využívám.
 
Pokud máte nějaké dotazy, neváhejte mi napsat, rád poradím ..

—————

Zpět


Máte dotazy ?