Digital Generation - jeden z největších online podvodů v posledním roce.

08.02.2014 17:44
 
Konečně jsem se dostal k tomu, abych napsal krátkou recenzi, anebo spíše jen takový náhled na Digital Generation. Právě na toto téma jsem dostával v posledních měsících  nejvíce dotazů. I když už jsem toho v diskuzi o Digital Generation průběžně napsal mnoho, ještě to sjednotím. Vlastně už bylo na čase, protože se na to chystám delší dobu. Ale dokonce i v této době, kdy je Digital Generation už delší dobu mrtvolka, se najdou tací lidé, kteří budou lhát a lhát ostatním, jak je to super.
 
Jak to všechno začalo:
V dubnu 2013 se objevil program s názvem Digital Generation. V té době jsem ještě netušil, kolika lidem umožní, aby přišli o své peníze.
Netrvalo dlouho a v Česku to byl velký hit. Mnozí bezhlavě inzerovali a musím říci, že některé inzeráty byly naprosté výmysly, ale to už tak bývá, když je něco nového a je to zdarma. Digital Generation také využilo žhavého tématu kolem digitální měny, kterou každý chce, ale leckdo vlastně ani neví, co to je. Ale četl jsem mnoho pohádek, jak vlastně Digital Generation funguje, a tehdy jsem si říkal, jestli to někteří lidé myslí opravdu vážně nebo úmyslně lžou. 
Opět se ukázalo, že touha po snadno získaných penězích některým lidem zatemňuje mozek.
 
Kdo vydělal a kdo prodělal?
Vydělat mohli ti, kteří vstoupili do DG jako členové zdarma, stáhli si aplikaci do počítače a vybírali dolar denně, což ze začátku opravdu bylo možné a musím říci, že mě překvapilo, že to vůbec dávali. Rozhodně vydělal každý, kdo byl třeba i člen zdarma a doporučoval další členy. Ale kdo investoval, tedy koupil si vlákno, které mu mělo přinášet zázračné zisky, tak prostě měl smůlu. Kdo si koupil více vláken, tak měl ještě větší smůlu, protože prodělal ještě více. Pravda je tedy taková, že nikdo, kdo si pouze zakoupil vlákna, nevydělal.
Lépe řečeno, kdo nedoporučoval další členy, tak prostě v konečném důsledku nemohl skončit v zisku.
Podvod a lži, které se jen tak nevidí. Pokud něco Digital Generation dělá dobře, tak jsou to rozhodně lži a sliby. Co mě ale zaráží, je to, kolik lidí tomu všemu dlouhou dobu věřilo, než jim došlo, že vše jsou pouze výmluvy a strategické lži. A někdo asi věří ještě nyní.
Pohádky, proč není možné vybírat peníze, se celkem často měnily, a když už docházely, stačilo udělat takovou menší změnu. Vlákna se přeměnila na akcie a členové byli akcionáři. Jinými slovy, DG udělalo restart, členům sebralo vlákna, aby už nemohli dále vydělávat, a dalo jim jakési akcie, neboli čísla, která jsou v konečném důsledku k ničemu, a to i přesto, že by měla přinášet menší rentu. Ale k čemu je renta, když peníze nejdou vybrat? Trošku mi to připomíná Banners Broker, kde ještě někteří v této době sledují své virtuální výdělky a marně doufají, že někdy nastane den, kdy vše budou moci vybrat.
 
Jak vlastně Digital Generation funguje?
Lépe řečeno spíše jak fungovalo, protože už cca dva měsíce od začátku začaly být problémy s vyplácením peněz. Vlastně se ani nedivím, protože návratnost investice do vláken byla opravdu velmi rychlá a výplaty dlouhodobě neudržitelné. A stejně tak provize za doporučení byly velmi vysoké, takže kdo doporučoval Digital Generation dále, mohl si zajímavě vydělat.
 
Kde Digital Generation bere peníze?
I když si někteří myslí, že dostávají peníze díky tomu, že propůjčují výkon počítače, pravda je trošku jiná. Aplikace v počítači bude s největší pravděpodobností pouze prográmek, který jen předstírá, že něco dělá.
Peníze se tedy berou z vkladů dalších uživatelů, takže se jedná pouze o klasický hyip. 
Zkrátka Ponziho systém, který byl od začátku nastavený na krátkodobě udržitelném 
modelu. A pokud si někdo myslí, že výkon byl využíván k těžbě Bitcoinu, tak to je úplný nesmysl, protože těžba je zátěž na GPU a aplikace má úplně jiné parametry. Možná i k něčemu tato aplikace sloužila, protože reálně je takto možné část výkonu na některé operace využívat, ale jestli to tak opravdu je, to už je ve hvězdách. Každopádně k těžbě Bitcoinu rozhodně nesloužila.
 
Závěr:
Dnešní recenzi jsem vzal zkráceně, protože už jsem toho o DG napsal v jiných příspěvcích celkem dost. A myslím, že toto je celkem dostačující, aby každý člověk pochopil, že Digital Generation je pouze další ponzi. Mohu to říkat pořád dokola, že bez práce peníze není možné vydělávat. Není prodej, nejsou peníze. DG bylo populární v tom, že lidé zdánlivě mohli vydělávat buď bez vkladu nebo s vkladem a bez práce - to je prostě smrtelná kombinace, na kterou mnoho lidí slyší. Holt bez práce nejsou koláče, a kdo přišel v DG o peníze nebo o naivní očekávání, tak se snad alespoň ponaučil, protože Digital Generation není rozhodně poslední projekt, který oslnil mnoho lidí a kteří byli nakonec zklamáni. Už se tu objevují další populární projekty, jako je například Liberta Gia, ale to zas někdy příště.
 
Napište níže do diskuze své zkušenosti s Digital Generation.

—————

Zpět


Diskuze

Datum: 19.03.2016

Vložil: Filip

Titulek: Žádnej

Žádný

—————

Datum: 31.05.2014

Vložil: Petr

Titulek: Rekapitulace

Tak si to shrneme:
1. Asi 2 až 3 měsíce platili relativně normálně, ale to nevím, to sem u dg nebyl.
2. Začali se objevovat divné hlášky, některým nešlo vybírat.
3. proběhl údajný hackerský útok, později to několikrát zopakovali.
4. Začali problémy s Payzou. Zablokovány výběry přes payzu.
5. Nastavili to tak, že se všichni přeregistrovali na egopay a paxum
6. Přibila sekce gateway status se semaforama.
7. Začali problémy s výběrem na egopay i paxum
8. Přidali možnost bankovního výběru s limitem 500 usd ale nikomu, kdo toho využil peníze nepřišli
9. Platby na Perfect money nikdy nefungovali, mají to tam jen na okrasu
10. Na chatu někteří začali tvrdit, že když si koupíš vlákno přes Paypal, tak se výběr odblokuje. Ano byla to pravda, odblokoval se...na pár dnů.
11. Přibila sekce The Group s adresama a obrázkama poboček.
12. Někteří všímaví lidé zjistili, že jde o virtuální kanceláře, obrázky kanceláří jsou tedy taktéž virtuální.
13. Změnili SMS verifikaci na telefonickou verifikaci
14. Požadovali dát do profilu obrázek občanky a osobní údaje.
15. Počet povolených počítačů pod jedním účtem či Ip se několikrát změnilo. Je teď z toho takový zmatek, že opravdu netuším co projde a co už neprojde.
16. Neustále hledali nějaké hackery či falešné účty a tvrdili, že proto nemůžou platit.
17. technická podpora mizerná na chatu i přes sekci tickets
18. Občas blokování některých zemí nebo ip adres
19. V listopadu udělali podraz na uživatele... Donutili 500 000 uživatelů aby
vyměnili poctivě zakoupené nebo vydělané virtuální peníze za "stocky". Tedy nadělali z nich Foundery , tedy " interní akcionáře", kteří ovšem žádná práva ovlivňovat systém nemají. Bylo to pod slibem, že Stocky půjdou brzy prodat na burze , která vznikne na dgstocks.com.
20. Vybírání peněz founderama přibližně do poloviny prosince 2013 fungovalo. Obyčejní uživatelé vybírat nemohli nebo jen omezeně. Uživatelé s trialovým vláknem také v různých obdobích vybírat mohli a v jiných ne. Někteří "foundeři" v euforii, že teď už bude systém bezproblémový, přikoupili spoustu dalších vláken. Někteří udělali mírně řečeno nepravdivé videa na youtube, kde se říkalo, že systém už funguje normálně a každý už jen vybírá penízky. A že "stocky" půjdou prodat na burze. Zaměňovali firmu Dgit (digital generation), která na burze opravdu byla, ale s DG či coingeneration neměla nic společného. Vznikla sekce Stocks.
21. Před vánoci zastavena většina výplat z důvodu "bankovních prázdnin"
22. Spousta lidí přicházela o jednodenní zisk v dobách změn zimního času na letní čas a opačně. DG nikdy tuto ztrátu nenahradilo..
23. Občas DG okrádalo o výdělky. Buď shodili server kvůli poruše nebo prostě bezostyšně dali uživateli občas o pár dolarů míň. Hodně tímhle způsobem okrádali lidi s trialovým vláknem, občas dokonce byli v mínusových denních hodnotách.
24. Někteří lidí tvrdí, že Thread Manager nic nedělá, je to fake program a funguje i s vypnutým internetem.
25. Od ledna 2014 měla fungovat burza stocků. Fungovala jen pár hodin zkušebně, spousta lidí měla najednou tisíce stocků za pár centíků....později jim to bylo odebráno, protože to byl jen testovací provoz.
26. Lidé z DG se zůčastnili Bitcoin konference, ale fotky z akce nedávají důkaz, že vyfocení přednášející mají něco společného s DG. Vyfocen bilboard DG.
27. Možnost vkládat peníze přes Paypal se občas objevila, občas zmizla.
28. Údajně jim nějaký jejich agent ve španělsku ukradl velkou částku v butcoinech.
29. To už začala panika mezi spoustou uživatelů. Hodně lidí spamovalo denodenně na chatu DG , že DG jsou zloději.
30. Údajně po problémech s payzou nastal problém na egopay. BVýplaty přes payzu dočasně odblokovány.
31. DG v únoru slíbilo obnovení plateb Founderům. Obyčejní uživatelé mohli několik týdnů či dokonce měsíců vybírat, ale foundeři ne. To bylo porušení slibu.
32. Slib obnovit platby Founderům porušen, místo toho dostali zprávu, že systém nebude platit dokud denní zisk nepřesáhne určitou částku a ohlášen záměr prodávat Bitcoinové automaty. Zmatení uživatelé začali hledat , co to je a zjistili, že tento automat neslouží k výběru peněz, ale pro vkládání peněz.
33. Zmírnění této zprávy, prý některým zemím bude výběr zprovozněn. neověřeno, zda toto dodržely.
34. Ohlášená bitcoinová burza na několik dnů vypadala, že vznikne, ale místo toho vznikla stránka btc-o-matic.com i na dgstocks
35. Uživatelé opakovaně vyzíváni k nákupu BTC automatu. Na dotazy zda za vydělané peníze u DG prý ne, protože BTC-o-Matic je jiná společnost, kterou DG jen vlastní.Ale na stránkách btc-o-matic nejsou žádné identifikační údaje firmy. Tedy něco si kupujete od NONAME společnosti za "slib" že dostanete BTC bankomat.
36. Vznikl první údajný btc bankomat ve Slovinsku.Později přibil v Holandsku a ještě jeden ve Slovinsku. Neověřeno, zda je to reálné.
37. Změněna verifikace, Opět se vkládá obrázek občanky, ale jiným systémem. Spoustě lidem, ale tento systém verifikace nefungoval.
38. DG začalo tvrdit, že "je jako Paypal", tedy máte zadávat údaje z bankovní karty. Pokud vím, tak nikomu to k výběru peněz nepomohlo.
39. Hodnota Stocků se zvětšila 6 krát, ale nikomu to nepomohlo, když se to nedá vybrat.
40. V květnu DG změnilo logo z DG na CG- coingeneration, protože DG už je hodně zdiskreditováno.
41. Popřen nákup konkurenční společnosti IPUS. Prý se to nestalo.
42. V květnu opět ohlášeny problémy, slíbili nápravu do 60 dnů. Asi to opět dopadne špatně.
43. Většina "Founderů" nemůže vybírat kromě pár centíků , pár dnů od poloviny prosince 2013.Obyčejní uživatelé mají taktéž problémy i když někteří tvrdí, že ne.
44. Z celé této podivné firmy je známo jediné , nikdo neví zda pravé, jméno Martin Coufal či Coufre z twitrového účtu a z e-mailové adresy Žádná fotka reálných osob kdo za tím stojí.
45. Identita některých administrátorů této firmy byla rovněž prozrazena, ale podle mě to spíš odnesli "užiteční idioti", kteří dělali support na chatu a měli jen "víru", že to bude fungovat. Reálně asi neměli k vedení firmy žádný přístup.
46. Na již zrušeném chatu se vyznamenal hlavně "užitečný idiot" jménem John Woo (aspoň myslím, že se tak jmenoval). Ten tomu údajně hodně "věřil", ale možná mu DG něco zaplatila bokem aby uklidňoval lidi.
47. Jo ještě jsem zapomněl: Částka za nákup "threadu" zvýšena z 50 usd na 150 usd. Denní výdělek zvýšen, reálně na 1,32, přislíbeno až 2 usd, ale to už stejně nikoho nezajímá.
48. Dále jsem ještě zapomněl na zpoplatnění výběru na paxum a egopay. Původně egopay zdarma výběr. Před několika měsíci.

To je celá pravda o DG. Nejdřív se snažili udělat z uživatelů akcionáře, pak majitele bankomatů, pak předstírali, že jsou Paypal. ale reálně NEPLATÍ...no radši od toho dál..už toho bylo opravdu dost.

—————

Datum: 05.06.2014

Vložil: admin

Titulek: Re: Rekapitulace

Super napsáno :)

—————

Datum: 19.05.2014

Vložil: e-start.cz

Titulek: článek výmyslů

Zas někdo chce být vidět a nalákat na své stránky přes negativní recenze další možné partnery.
Ten to článek je zase jen další brag a skoro samá lež, jediná pravda je že DG nevyplácí všem včetně mě ale znám kamarády, kteří stále vybírají 100 dolarů denně a jen co se DG po investicích do automatů vrátí peníze z pronájmu zpět, tak začne zase teda podle mě vyplácet. Největší lež toho to článku je, že mohli vybírat klienti kteří si nezakoupili vlákna ale jen nainstalovali program, což je ta největší blbost a je vidět, že ani ten co to psal nikdy nebyl zaregistrován, natož si koupil vlákno aby zjistil, že až pak se dá vybírat, prostě nechápu jak někdo může spamovat internet těmito bláboly ! U Dg to chce jen vydržet a vše se v dobré obrátí. Nevěřte všemu co se kde píše !

—————

Datum: 21.05.2014

Vložil: Markéta

Titulek: Re: článek výmyslů

Já jsem byla v DG od samého začátku a zároveň jsem průběh sledovala na celé řadě různých diskuzí. Ze začátku každý dostal jedno vlákno zdarma a pokud hned začal inzerovat a shánět lidi, mohl si už další vlákna kupovat z vlastních "výdělků". Znám spoustu lidí, kteří se chlubili, že do DG nedali ani korunu a vydělali - museli mít ale hodně referralů... Takto je to samozřejmě v článku míněno. A pokud je někdo tak ... naivní, že věří blábolům o automatech a dobrých koncích, které teprve přijdou - no comment... :D

—————

Datum: 26.05.2014

Vložil: R.M.

Titulek: Re: článek výmyslů

Ahoj, já jsem v DG od začátku tohoto roku a musím říct, že to až na nějaké zádrhely fungovalo. Zhruba od Velikonoc, se situace prudce zhoršila. Je to způsobeno součastnou platební neschopností DG. Registrace se uzavřela, stejně jako výplaty. Vyplácena je zanedbatelná část přihlášených a to jen proto aby z nich DG vytáhlo nějaké peníze. Na peněženku se v drtivé většině nevyplácí ani zakladatelům ani ostatním. A když si zažádáte na účet od 550 USD, tak vám peníze sice odečtou, ale na účet vám nic nepošlou. Maximálně vám vrátí částku zpět do Current Balance, ale to v tom lepším případě. Nezbývá než čekat, jestli se něco změní. Já mám šedesát vláken. Jsou i tací, kteří jich mají sto. Je to ale k ničemu, když to nedostanete ven. Navíc od minulého pátku už není vlákno za padesát, ale za stopadesát dolarů. To vše hovoří za vše. Platební neschopnost. Hodnota bitcoinu šla dolů, nasmlouvaní sponzoři nedostáli svých slibů, je zde obrovský nárůst zájemců, cca milion lidí po celém světě. Fy začala prodávat bankomaty vlastní výroby, do kterých musela taky něco zainvestovat a pravděpodobně o ně není takový zájem s jakým počítala. Já posílám dopis na Americkou ambasádu v Prase, kde žádám o přezkoumání a vyjádření k podnikatelským aktivitám společnosti DG. Ta jako taková se svými klienty téměř nekomunikuje. Pokud i ostatní lidé udělají to co já, určitě se to nějakým směrem pohne. Jen nevím kterým. Každopádně v součastné době nemá smysl do tohoto projektu investovat z vlastních zdrojů. R.M.

—————

Datum: 08.06.2015

Vložil: Ctibor

Titulek: Re: článek výmyslů

tak co už Vám vyplácí ? :)

—————

Datum: 19.05.2014

Vložil: Petr

Titulek: DG

Mohu říci, že mi DG dluží více než půl roku 500 $, které jsem si nechal vyplatit a na urgence nereaguje. Takhle jedná slušná firma ?
To je jen pro neochvějné zastánce typu Michala Příkazského a jím podobným.

—————

Datum: 19.05.2014

Vložil: Petr

Titulek: DG

Konečně to někdo nazval pravým jménem - jeden z největších online podvodů v posledním roce.

—————

Datum: 19.05.2014

Vložil: Petr

Titulek: DG

Bohužel, je to pravda.

—————