Digital Generation - jeden z největších online podvodů v posledním roce.

08.02.2014 17:44
 
Konečně jsem se dostal k tomu, abych napsal krátkou recenzi, anebo spíše jen takový náhled na Digital Generation. Právě na toto téma jsem dostával v posledních měsících  nejvíce dotazů. I když už jsem toho v diskuzi o Digital Generation průběžně napsal mnoho, ještě to sjednotím. Vlastně už bylo na čase, protože se na to chystám delší dobu. Ale dokonce i v této době, kdy je Digital Generation už delší dobu mrtvolka, se najdou tací lidé, kteří budou lhát a lhát ostatním, jak je to super.
 
Jak to všechno začalo:
V dubnu 2013 se objevil program s názvem Digital Generation. V té době jsem ještě netušil, kolika lidem umožní, aby přišli o své peníze.
Netrvalo dlouho a v Česku to byl velký hit. Mnozí bezhlavě inzerovali a musím říci, že některé inzeráty byly naprosté výmysly, ale to už tak bývá, když je něco nového a je to zdarma. Digital Generation také využilo žhavého tématu kolem digitální měny, kterou každý chce, ale leckdo vlastně ani neví, co to je. Ale četl jsem mnoho pohádek, jak vlastně Digital Generation funguje, a tehdy jsem si říkal, jestli to někteří lidé myslí opravdu vážně nebo úmyslně lžou. 
Opět se ukázalo, že touha po snadno získaných penězích některým lidem zatemňuje mozek.
 
Kdo vydělal a kdo prodělal?
Vydělat mohli ti, kteří vstoupili do DG jako členové zdarma, stáhli si aplikaci do počítače a vybírali dolar denně, což ze začátku opravdu bylo možné a musím říci, že mě překvapilo, že to vůbec dávali. Rozhodně vydělal každý, kdo byl třeba i člen zdarma a doporučoval další členy. Ale kdo investoval, tedy koupil si vlákno, které mu mělo přinášet zázračné zisky, tak prostě měl smůlu. Kdo si koupil více vláken, tak měl ještě větší smůlu, protože prodělal ještě více. Pravda je tedy taková, že nikdo, kdo si pouze zakoupil vlákna, nevydělal.
Lépe řečeno, kdo nedoporučoval další členy, tak prostě v konečném důsledku nemohl skončit v zisku.
Podvod a lži, které se jen tak nevidí. Pokud něco Digital Generation dělá dobře, tak jsou to rozhodně lži a sliby. Co mě ale zaráží, je to, kolik lidí tomu všemu dlouhou dobu věřilo, než jim došlo, že vše jsou pouze výmluvy a strategické lži. A někdo asi věří ještě nyní.
Pohádky, proč není možné vybírat peníze, se celkem často měnily, a když už docházely, stačilo udělat takovou menší změnu. Vlákna se přeměnila na akcie a členové byli akcionáři. Jinými slovy, DG udělalo restart, členům sebralo vlákna, aby už nemohli dále vydělávat, a dalo jim jakési akcie, neboli čísla, která jsou v konečném důsledku k ničemu, a to i přesto, že by měla přinášet menší rentu. Ale k čemu je renta, když peníze nejdou vybrat? Trošku mi to připomíná Banners Broker, kde ještě někteří v této době sledují své virtuální výdělky a marně doufají, že někdy nastane den, kdy vše budou moci vybrat.
 
Jak vlastně Digital Generation funguje?
Lépe řečeno spíše jak fungovalo, protože už cca dva měsíce od začátku začaly být problémy s vyplácením peněz. Vlastně se ani nedivím, protože návratnost investice do vláken byla opravdu velmi rychlá a výplaty dlouhodobě neudržitelné. A stejně tak provize za doporučení byly velmi vysoké, takže kdo doporučoval Digital Generation dále, mohl si zajímavě vydělat.
 
Kde Digital Generation bere peníze?
I když si někteří myslí, že dostávají peníze díky tomu, že propůjčují výkon počítače, pravda je trošku jiná. Aplikace v počítači bude s největší pravděpodobností pouze prográmek, který jen předstírá, že něco dělá.
Peníze se tedy berou z vkladů dalších uživatelů, takže se jedná pouze o klasický hyip. 
Zkrátka Ponziho systém, který byl od začátku nastavený na krátkodobě udržitelném 
modelu. A pokud si někdo myslí, že výkon byl využíván k těžbě Bitcoinu, tak to je úplný nesmysl, protože těžba je zátěž na GPU a aplikace má úplně jiné parametry. Možná i k něčemu tato aplikace sloužila, protože reálně je takto možné část výkonu na některé operace využívat, ale jestli to tak opravdu je, to už je ve hvězdách. Každopádně k těžbě Bitcoinu rozhodně nesloužila.
 
Závěr:
Dnešní recenzi jsem vzal zkráceně, protože už jsem toho o DG napsal v jiných příspěvcích celkem dost. A myslím, že toto je celkem dostačující, aby každý člověk pochopil, že Digital Generation je pouze další ponzi. Mohu to říkat pořád dokola, že bez práce peníze není možné vydělávat. Není prodej, nejsou peníze. DG bylo populární v tom, že lidé zdánlivě mohli vydělávat buď bez vkladu nebo s vkladem a bez práce - to je prostě smrtelná kombinace, na kterou mnoho lidí slyší. Holt bez práce nejsou koláče, a kdo přišel v DG o peníze nebo o naivní očekávání, tak se snad alespoň ponaučil, protože Digital Generation není rozhodně poslední projekt, který oslnil mnoho lidí a kteří byli nakonec zklamáni. Už se tu objevují další populární projekty, jako je například Liberta Gia, ale to zas někdy příště.
 
Napište níže do diskuze své zkušenosti s Digital Generation.

—————

Zpět


Diskuze

Datum: 09.04.2014

Vložil: Tomáš

Titulek: DG

Dobrý den, reaguji na článek, který zde napsal pan Jiří o Digital generation. Je vidět, že s tím projektem vůbec nemáte zkušenosti a nikdy jste v projektu nebyl. Pouze se držíte metody JEDNA PANÍ POVÍDALA a píšete úplné nesmysly. Každý má svojí zkušenost s DG. Na konci článku máte zmíňku o LIBERTA GIA. O projektu nic nepište, protože o tom nic nevíte. Přeji hezký den.

—————

Datum: 06.04.2014

Vložil: Šárka

Titulek: DG

Já jsem se zaregistrovala, ale už nechci dále program využívat, ale nevím jak to mám odstranit z počítače. Můžete mi někdo poradit ?

—————

Datum: 19.05.2014

Vložil: Petr

Titulek: Re: DG

Klikni na start - ovládací panely - odinstalovat program - Thread Manager a odinstaluješ z počítače.

—————

Datum: 09.03.2014

Vložil: Vojcek

Titulek: DG

zdravím vás,i když někteří říkáte,že vám nejde vybírat a vím,že takoví lidé jsou,ale já vybírám co druhý den 100 USD.Já jsem maximálně spokojený s DG a vybírám dál ;-)

—————

Datum: 26.03.2014

Vložil: Karolina N.

Titulek: Re: DG

Dobrý den, tak to by mě zajímalo jak ? Já jsem v jedné skupině a tam nikdo nemůže vybrat a to je tam přes tisíc lidí a nikdy z nich vybírat nemůže. A vybere možná nějaký šťastný člověk..

—————

Datum: 26.03.2014

Vložil: alex

Titulek: Re: DG

ano, pochybuji že někdy vybírá peníze, doporučuji si také ten program do PC vůbec neinstalovat, protože je to rizikové

—————

Datum: 28.02.2014

Vložil: Karlos

Titulek: DG

Kamarád se registroval koncem ledna 2014, koupil 4 vlákna + má jedno zdarma, přes paxum vybírá každý 3 den naprosto bez problémů. Má někdo zkušenosti, kdo je registrovaný déle a už opravdu vydělává?

—————

Datum: 26.02.2014

Vložil: Dominik

Titulek: DG

DG pro většinu uživatelů skončilo fiaskem a nic nového už se na tom nejspíše nezmění. Každopádně autor článku v projektu asi nebyl jinak by nemohl napsat tento článek tak jak ho napsal...a vtipná je i poznámka k inzerci když v projektech autor má SMS což na internetu taky každý inzeruje s absolutně nesmyslným popisem a screenem výplaty jednoho člověka.

—————

Datum: 26.02.2014

Vložil: Lucie

Titulek: Re: DG

Dominiku, srovnávat DG a Pure Leverage, to je trochu silná káva. V PL každý vždycky dostal zaplaceno, co vydělal... a DG? Uvedu příklad mého známého, který loni v červnu koupil vlákna za několik desítek tisíc korun a vrátilo se mu pár stovek. Měl 10x bezdůvodně zablokovaný účet, aby nemohl vybírat, na jeho dotazy nikdo z DG nikdy nereagoval... a takových okradených lidí je...

—————

Datum: 20.02.2014

Vložil: astrak

Titulek: DG

Je třeba se smířit s realitou, DG je podvod a vyplácet už nebude, jen nechápu ty kecy, co pořád dokola píšou a vymlouvají se na všechno možné, jen aby nemuseli platit.

—————