Entropia Universe - strategická hra o reálné peníze, kde hráči investují i miliony.

10.05.2014 22:12
V dnešní době si hraním počítačových a online her zajímavě vydělává celkem dost lidí. Já sice žádné počítačové hry nehraji, ale kdysi jsem patřil k nejlepším hráčům v ČR jedné celkem populární online strategické hry a tak jsem si řekl, že napíšu také článek o online hraní, respektive blíže popíšu jednu strategickou hru s názvem Entropia Universe, která je pro některé zábavou a pro jiné obživou..
Existujte celá řada strategických her, které jsou v určité části založené na reálné ekonomice a donutí Vás přemýšlet a plánovat a mnohdy Váši protihráči jsou další lidé po celém světě. A pro člověka mohou být strategické hry klidně i přínosné, protože mnohé věci může následně využívat i v klasickém podnikání.
Celkem zajímavá je strategická hra s názvem Entropia Universe, kterou si mnoho hráčů vydělává peníze a která nabízí i několik možností pasivní investice. Já jsem nějakou dobu o investici uvažoval a i když tam zatím investované peníze nemám, tak znám lidi v ČR, kteří zainvestováno mají.
 
 
Jak funguje Entropia Univerze :
Online hra Entropia Universe, která  přes milión uživatelů (hráčů) byla vydána v roce 2003 švédskou firmou MindArk. Jedná se v podstatě o virtuální svět, který funguje na základech ekonomických transakcí s reálnými penězi, která je také známá tím, že už vstoupila do Guinessovy knihy rekordů díky sumám investovaným za virtuální majetek. Ve hře Entropia tedy mají herní peníze reálnou hodnotu a můžete je tedy převést na klasické americké dolary.
Virtuální svět, ve kterém lidé žijí  formou zábavy,  zisku, odlišné identity,loví, těží suroviny, vyrábějí, nakupují nebo prodávají nejrůznější předměty denní potřeby, či případně čistě jen obchodují. S tím rozdílem oproti většině online hrám, ­ že zde platíte vše v reálných dolarech. A to dokonce často v mnohem vyšších cenách, než by obdobná věc stála v reálném světě.
Můžete při zastřelení protivníka získat odměnu v řádech stovek dolarů a nebo to štěstí mít nebudete a proděláte několik desítek dolarů za den. Zisk jednotlivců se generuje z prodělaných peněz ostatních. Hráči zde nalézají nejen zábavu, ale jako přidanou hodnotu také slávu, čest a reálné peníze. Často i další formu vlastní identity, jakou nemohou v reálném světě mít.
 
Je třeba do hry investovat ?
Nemusíte do hry investovat žádné peníze, ale o to složitější bude vydělávat. Dá se řici, že tato hra není pro každého, ale spíše pro lidi, co se chtějí nejen bavit, ale jsou ochotni také investovat peníze. Navíc pro spoustu hráčů je život ve hře zcela legitimním, někdy i jediným zdrojem příjmů.
 
Zápisy do Guinnessovy knihy rekordů:
Entropia je známá také tím, že byla několikrát zapsána do Guinnessovy knihy rekordů pro nejdražší virtuální prodaný objekt a to poprvé již v roce 2004.
Dále například v roce 2009 byla zapsána do Guinnessovy knihy rekordů díky prodeji virtuální vesmírné stanice za 330 000 USD (cca 6,6 milionů Kč)
A v roce 2010 částka byla překonána hráčem, který v Entropii prodal virtuální středisko na planetě Calypso několika dalším hráčům dohromady za 635 tisíc USD (cca 12,7 milionů Kč) 
Současný rekord je z dubna 2012, kdy hráč nakoupil pozemky na planetě Calypsu v celkové hodnotě 2,5 milionu USD.(cca 50 milionů Kč)
 
Závěr:
Osobně moc online hry nedoporučuji hrát, protože je tam značné riziko závislosti, ale je to spíše o té vášni s kterou do toho půjdete. Jedná se o ty hry, kde je hrajete v reálném čase, tzn že jedna minutu fyzického času je také jedna minuta času ve hře a celých 24 hodin se zkrátka něco děje a čím více hrajete, tím více toho můžete ve hře udělat a protivníci a nebo partneři ve hře jsou další reální lidé, ne tedy žádní virtuální uživatelé. Strategické online hry mohou být pro Vás výhodné v tom, že strategie plánování a realizace mnohdy platí také v reálném podnikání, takže když to řeknu trošku přehnaně, tak i online hra Vás může připravit na reálné podnikání. 
 

 

—————

Zpět