Jak vydělat pomocí klasického nákupu a prodeje na internetu.

28.03.2014 16:18
 
Jedním ze způsobů, jak možno vydělávat na internetu je klasický nákup a prodej. V dnešní době je na českém internetu mnoho inzertní serverů a bazarů a mezi nejznámější české patří Bazos, Hyperinzerce, či aukční server Aukro. A mezi zahraniční například Ebay a nebo Amazon. Často dobré možnosti ke koupit také nabízí různé dražby exekučně zabaveného zboží a to od elektroniky přes auta až po nemovitosti. Vzhledem k tomu, že způsobe koupit levněji a dráže prodat je logický a není až tak moc náročný, tak ho využívá celkem dost lidí, kteří se takto přivydělávají, nebo dokonce i živí.  
 
Jak začít ?
V prvé řadě si musíte ujasnit, co přesně chcete kupovat a prodávat. Ideálně by se mělo jednat o druh zboží, ke kterému máte určitý vztah, protože je samozřejmě potřebné, aby jste se v tom oboru dobře orientovali a dokázali vyhodnotit, co je výhodné ke koupi a co výhodné není, protože Váš úkolem je samosebou levněji koupit a dráže prodat. A proto musíte vědět, jak je určité zboží prodejné a za jakou částku.
 
Výhody:
Největší výhodou je, že to můžete dělat z domova a že nepotřebujete až tak velký startovní kapitál, protože můžete například začít s nějakými drobnostmi.
Zajímavé možnosti nabízí hlavně nákupu ze zahraničí jako je třeba Ebay, kde je přece jen možné často nakupovat levněji, než v českých serverech. 
Obecně k tomu, aby jste začali tímto způsobem vydělávat nepotřebujete žádné extra schopnosti, pouze je třeba se zaměřit na nějaký obor a sledovat ceny určitých produktů a na základě toho kupovat stejné produkty za nízkou cenu. 
 
Nevýhody:
Samozřejmě i tento klasický způsob má určité nevýhody a mezi ty největší patří to, že se můžete stát, že zboží nedojde vůbec a nebo, že dojde poškozené. V tomto směru má třeba výhodu Aukro a nebo Ebay, kde již můžete sledovat hodnocení obchodníka a pokud má kladné hodnocení od jiných zákazníků, tak je to dobrý předpoklad, že zboží bude v pořádku.
Pokud jde o nákup zboží ze zahraničí, tak největší problém jsou celníci a proto je potřeba počítat s tím, že cena se ještě může navýšit o daň a clo a v případě více kusů zboží se může stát to, že zboží bude zabaveno a budete muset doručovateli, což může být česká pošta a nebo nějaký dopravce typu DHL, tak že mu budete muset podepsat plnou moc a také vyplnit formulář někdy až s nesmyslnými otázkami. Po vyřízení úkonu Vám bude zboží doručeno.
Jako další nevýhoda může být, že pokud pošlete zboží například dobírkou, tak že si kupec zboží nepřevezme a Vám se zásilka vrátí zpět a proděláte na poštovném a proto je je rozumné například chtít nějakou zálohu předem.
 
Toto je zkrátka základní systém, který funguje a bude vždy fungovat a je třeba si uvědomit, že ať budete dělat kterýkoliv způsob, tak peníze budou vždy vznikat z prodeje určitého zboží, či služby, akorát s tím rozdílem, že to může být produkt zakoupený, či Váš a nebo ho pouze budete zprostředkovávat, což bývá finanční nejméně náročné.
 

—————

Zpět


Máte dotazy?