Klikačky (PTC) lidem přináší ztrátu času a ponaučení, ale ne peníze. Nebuďte hloupí a neztrácejte čas.

22.04.2013 17:02

 

Tento článek píši, aby i člověk, který s klikačkami (PTC) nemá žádné zkušenosti věděl, jestli se tento typ ,,výdělku" vyplatí a nebo ne, protože internet je plný těchto nabídek a jedna nabídka lepší než druhá, ale realita většinou bývá trošku jiná a lidem, co to různě propagují a spamují všude, kde je to možné, doporučuji aby se nad sebou zamysleli.

Mnoho lidí se zajímá i tento typ výdělku a důvody jsou celkem jasné, nejen propagace o kterou se starají převážně zvláštní lidé. Ale také protože klikačky fungují na jednoduchém principu, kde není potřeba nic umět, není potřebné investovat peníze a  přesto člověk může zdánlivě vydělávat peníze pouze klikání myší na reklamy. To sice možná zní pěkně, ale stačí trocha rozumu a zamyšlení a nejlépe osobních zkušeností a věci už tak růžově vypad nemusí. 

Osobně jsem nikdy žádnou klikačku nezkoušel a ani to nemám v plánu, nicméně samozřejmě znám na jakém principu fungují dostatečně na to, abych vysvětlil zásadní věci, nejen jak klikačky fungují, ale také abych popsal, jestli vůbec má smysl něco takového zkoušet.

 

Co je to klikačka a jakou možností se dá vydělávat :

Klikačky ( neboli PTC ) je v současnosti celkem rozšířený způsob ,,vydělávání" peněz na internetu, i když si myslím, že postupně tento boom ustupuje. 

Klikačky fungují na jednoduchém principu, kde figurují celkem tři strany: Majitel klikačky, zadavatel reklamu, příjemce reklamy.

Majitel klikačky, který bývá nezíván admin je člověk, který provozuje celkem jednoduchý program. Provozovat také program je v této době snadné a svoji klikačku si může udělat v podstatě každý.

Zadavatel reklamy je člověk, nebo firma, která zaplatí majiteli klikačky za propagaci webových stránek formou bannerové reklamy.

A tří strana jsou lidé, co klikají na reklamní bannery. S tím rozdílem, že lidé co kliknou na bannerovou reklamu, dostanou za to zaplaceno.

Takže majitel klikačky takto firmě zajištěje reklamu, ale oproti jiné reklamě, tak zde získává odměnu také člověk, který reklamu zobrazí. A tuto odměnu získá právě od majitele klikaček, který rozděluje určitý podíl na zisku, který získal od zadavatele reklamy. 

Podstata je tedy v tom, že firma, či osoba si zaplatí určitý počet zobrazení bannerové reklamy s odkazem třeba na svoji webovou stránku a tento banner se zobrazuje registrovaným členům konkrétní klikačky. 

PTC program nebo-li klikačka jako zprostředkovatel reklamy, si nechává platit od firem, či osob za každé kliknutí na banner, který propaguje mezi své uživatele, které se zaregistrovali s tím, že na tyto bannery budou klikat, aby následně získali určitou finanační odměnu. 

S nadsázkou to můžeme přirovnat k tomu, že by Vám reklamní agentura platila za to, že sledujete jejich bilboardy a nebo televizní stanice za to, že sledujete reklamy.

 

Podobně fungují surfbary:

Na podobném principu jako klikačky fungují tzv. surfbary, které také část peněz rozdělují mezi členy, co sledují reklamy s tím rozdílem, že v surfbaru není nutno nic proklikávat, ale stačí pouze sledovat reklamní bannery.

Tyto reklamní bannery se objevují uživatelům surfbaru v určitém okně po stažení aplikace, či rámu internetového prohlížeče, např. zapnete počítač a v okénku nainstalované aplikace už se zobrazují reklamy.

 

Kde je problém:

Jeden ze základních problémů klikaček je, že nefungují dlouhou dobu a nebo nevyplácí peníze vůbec a cíleně tedy majitel klikačky podvádí své registrované členy a neplatící klikačky jsou označovány jako scam (podvod). 

Další problém může být minimální čáskta pro výběr peněz. Mimimální částka pro výběr může být například 10 USD, což je sice částka nízká, ale pokud vezmeme v potaz, že za každé kliknutí získáte 0,001 USD, tak i doba pro dosažení minimální částky pro výběr může trvat delší dobu. Během této doby to mnozí uživatele vzdávají a i na to majitelé spoléhají, protože samozřejmě i jim jde v prvé řadě o vlastní zisk. 

 

Kolik je možné vydělávat:

To je otázka, která záleží na více faktorech, protože v klikačkách bývá také možné tzv. upgrade, kdy člen zaplatí určitou částku a budete mít lepší status a získávat tak z kliknutí více peněz.
Další možností navýšení příjmu v klikačce bývá doporučení nového člena pomocí registračního linku, který má každý člen k dispozici.
Pokud doporučíte členy a ti následně klikají, tak vy jako doporučitel získávate další provize.
Když vezmeme v potaz, že za každé kliknutí je možné získat například 0,001 USD a přičteme k tomu faktor, že bývá většinou potřeba reklamu chvilku sledovat, tak není až tak problém si spočítat kolik času je potřebné vynaložit a jaké zisky to přináší.
A hlavně je potřebné myslet na to, že naprostá většina klikaček skončí velmi brzo nebo nevyplatí peníze vůbec a tedy nikomu a nebo většině členům se nepodaří vydělat vůbec nic a nebo dokonce prodělají, protože si zaplatili vyšší status.

Takže nejen to, že se dá vydělat velmi málo peněz, ale také je velmi reálné, že klikačka nebude vůbec vyplácet peníze. Těch dlouhodobých je opravdu pouze několik ze stovek a tisíců.

Takže výdělek záleží na tom, jak moc budete klikat, jestli si zaplatíte vyšší status a také kolik budete mít. tzv referralů, tedy zaregistrovaných/doporučených členů. Dokonce je možné si zakoupit členy do týmu z kterých poté budete mít zisky, pokud jsou aktivní, ale pokud nebudou, tak Vá to stejně nevyplatí

A pokud by jste měli opravdu velké množství aktivních refferalu a opravdu platící klikačku, tak je možné, že dosáhnete zisku několika desítek dolarů, ale pokud nebudete mít, tak horko těžko budete dosahovat pár dolarů za měsíc, které možná ani nepůjdou vybrat.

 

Cílené podvody :

Existují také klikačky, které slibují vysoké zisky za kliknutí. To může být například 10 USD za každé kliknutí.  

Výběry jsou často možné, až od určitého výdělku např.10 000 USD. A doba schválení výběru bývá třeba 3 měsíce od požádání.

Tyto klikačky jsou samozřejmě cílené podvody, protože registrovaní členové, co klikají na reklamu nikdy žádné peníze nedostanou.

Nicméně existují opravdu lidé, kteří tomu věří a jsou schopni tyto klikačky propagovat i dalším lidem, protože věří také v provize.

Ale většina lidí, co vstupují do těchto vysoce výnosných klikaček, tak jdou s tím, že to zkusí, i když tomu moc nevěří, ale říkají si ,,a co když opravdu ty peníze dostanu". ,,Za zkoušku nic nedám" . Ale není žádné kdyby, peníze nikdy nebudou vyplaceny. Takže pouze ztráta času.

Člověk se základním rozumem musí pochopit, že není možné platit takové částky. Stačí se jen zamyslet, protože je jasné, že žádná firma nebyla ochotná platit za kliknutí tak vysoké částky.
Cílem každé reklamy je, aby byla efektivní a tedy následný prodej převýšil náklady na reklamu. Tzn. že lidé, kteří klikají na reklamu by si museli následně zakoupit nějaký produkt, či službu firmy která inzeruje svoji reklamu, aby byla reklama efektivní a zisk z ní převýšil náklady.

 

Závěr
O klikačkách se říká, že jsou dobré na pochopení hodnoty peněz a času.

Klikačka pro Vás může znamenat tedy pouze ponaučení a ne výdělek.  Stejně na tom jsou surfbary, ty jsou dokonce možná ještě horší.

Zapomeňte na to, že budete získávat z klikaček nějaký příjem vyšší než pár dolarů za mnoho hodin nudného a nekonečného klikání a to jen když budete mít štěstí, protože jak už jsem psal výše, tak většinou nevyděláte vůbec nic, protože peníze nebudou stejně vyplaceny, protože naprostá většina klikaček vůbec žádné peníze nevyplácí !

Rozumný člověk se těmto programům vyhybá a pokud si o sobě i vy myslíte, že jste alespoň trošku rozumní, tak se jim také vyhněte také, protože jediné co Vám klikačka nabízí je ztráta času a ponaučení a to asi nehledáte.

Nebuďte hloupí, protože to opravdu nestojí ani za pokud, čas je to nejdůležitější co máte a proto ho využívejte efektivně a pokud to budete dělat, tak příjmy budou deleko vyšší. 

Čas věnujte radši svému osobnímu rozvoji a vzdělávání ve finanční gramotnosti, protože pokud to budete dělat, tak dříve nebo později příjde úspěch a budete vydělávat dalekové více než v nesmyslech typu klikačky. A pokud se nechcete vzdělávat a tím pádem nechcete ani být více finančně nezávyslí, tak místo klikání na reklamu jdite radši ven na procházku.

Tímto způsobem se zkrátka peníze nevydělávají, pokud chcete vydělávat peníze, tak musíte zvolit jiný směr. A pokud jste připraveni, tak mi klidně můžete napsat a já Vám ukáži lepší možnosti pro příjem peněz.

 

V diskuzi níže můžete přidat svůj názory a nebo zkušenosti s klikačkami.

—————

Zpět



Diskuze, názory, zkušenosti

Datum: 10.10.2013

Vložil: Karel 09.10.2013

Titulek: Vydělej stejně jako já

Vydělej stejně jako já hned po registraci dostanete 150,-Kč Žádné levely Vyplácíme při dosažení 2000 Kč. Dále můžete získat až 300,-Kč za to, že přizvete Vaše přátelé a dáte jim možnost také vydělat. Během týdnu přijde 8 až 10 emailu na potvrzení 1 email 3,-Kč a po měsíci za každý email až 5,- Kč vyplácí

na bankovní účet, složenkou.

Edit reklamy : coinformail

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: admin

Titulek: Re: Vydělej stejně jako já

Nic stejně nevyděláte, takže pouze ztrácíte čas spamováním, které do této diskuze mimo jiné nepatří. Emailovka Coinformail je nesmysl jako ostatní emailové společnosti.
Můžete si přečíst jeden článek zaměřený na emailovky, který je v menu a Můj blog.

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: kupi 20.07.2013

Titulek: kupony na nákupy

Ahoj,
koukni na web kupi.cz:

Najdeš tam slevy a akce v obchodech přehledně na jednom místě.
Navíc můžeš sbírat body, za které získáš poukázky na nákup.

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: admin 25.07.2013

Titulek: Re: kupony na nákupy

Kupi je celkem zajímá služba, ne na výdělek, ale na ušetření pár korun je to dobré. Kdo chodí nakupovat do velkých obchodů, tak alespon zde může sledovat různé akce. Ref link ale mažu, protože diskuze neslouží k propagaci vlastní reklamy..

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: m.money 20.07.2013

Titulek: Vydělávejte přes internet

Vydělávejte z domova, ověřené přivýdělky na této stránce: (edit: ne reklamy, pouze diskuze)

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: admin 25.07.2013

Titulek: Re: Vydělávejte přes internet

No asi není dobré, když píši o věcech, které se nevyplatí dělat sem přidávat web, kde přesně tyto věci jsou.
Bude lepší, když to nebude nazývat vůbec jako výdělek, protože to není žádný výdělek. Ale jak je vidět, tak mnozí si to stejně musí zkusit, škoda času ale.......

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: Krakonoš 28.06.2013

Titulek: PTC klikačky

No velký problém je taky, že většina je scamu, takže tam si člověk nevydělává vůbec nic a když k tomu ještě toto přičte, tak opravdu se to jeví jako velmi nevýhodná činnost. Jen pár jich funguje dlouhodobě, ale platí taky čím dál méně peněz..

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: Karel Vemola 08.07.2013

Titulek: Re: PTC klikačky

Samozřejmě, že většina jsou podvody, to ale lidi co to dělají někdy nechápou delší dobu. Chytrý člověk si prostě něco prvně nastuduje a pak nemusí klikačky ani dělat.

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: Mirek 04.06.2013

Titulek: Klikačky

Tak s tímto článkem v žádném případě nesouhlasím. Každej si myslí, že bude hned na začátku vydělávat desítky dolarů denně, ale opak je pravdou. Je to hodně práce a na začátku hodně strávenýho času u netu, ale ti co vydrží se jim to určitě vyplatí. Stačí si jen vybrat klikačky, které opravdu vyplácejí a které tu jsou třeba i několik let a žádné problémy s nimi nebyly. Mají hodně registrovaných uživatelů ( některé z nich mají i statisíce uživatelů a znám jednu, která má momentálně 18 miliónů uživatelů).Hlavně si opravdu vybrat ty, jak jsem psal, co tu jsou již několik let a nabízejí rentování referálů-pronájem (důležitá věc). Ze začátku opravdu nic moc nevyděláte, max pár dolarů za měsíc na jedné klikačce, ale tyto peníze nevybírat a hned si za ně pronajmout referály. Ale takových návodů je na netu mnoho. Já jsem zkusil možná už 100 klikaček a nakonec opravdu pracuji asi jen na 7 a občas ještě podle času asi na 5 platících. A z těch 5 pak investuji do těch klikaček, na kterých chci vydělat. No prostě kdo chce a věnuje se tomu 1-2 hodiny denně tak se mut o postupně určitě vrátí a může mít z toho klidně i velice slušný přivýdělek a to v dnešní době se určitě počítá. Já sám po 5 měsících bych byl schopen vybrat kolem 800Kč čistýho zisku měsíčně a momentálně se mi to měsíčně zvyšuje přibližně o 250Kč v průměru. Chce se tomu prostě každej den věnovat, pronajímat referály, shánět lidi přes referenční odkaz a hlavně si vybrat ty správné klikačky. . S pozdravem Mirek

—————

Datum: 10.10.2013

Vložil: admin 05.06.2013

Titulek: Re: Klikačky

Jasně, dají se vybrat i dlouhodobě platící klikačky, ale vzhledem k tomu, že tento článek je zaměřen na ztrátu životního času v poměru výdělek, tak jste to celkem podpořil. Bude stačit, když budu citovat jednu větu a věnování 1-2hodiny denně. ,, Já sám po 5 měsících bych byl schopen vybrat kolem 800Kč čistýho zisku měsíčně a momentálně se mi to měsíčně zvyšuje přibližně o 250Kč v průměru."
Pokud opravdu myslíte vydělávání peněz 800 Kč/měsíčně s prací 1-2hodin denně a ještě po pěti měsících, tak to je opravdu více než ztráta času.
Pokud by jste ten čas věnoval radši být v nějakém oboru lepší, tak pak budete vydělávat mnohem více. Pokud někdo si chce přivydělat, tak bych volil něco jiného a pokud se internetem živit a nebo si přivydělat pár tisíc korun měsíčně, což je více než snadné, když člověk chce. Ale je potřeba jít opravdu daleko od tohoto oboru a hlavně nikdy to nebude bez práce a bez chtít se učit novým věcem.
Ale pokud jde o jednoduchost, když člověk opravdu nemá žádné schopnosti, aby v alespoň v jedné věci vynikal na ostatními, tak v tom případě mu asi nic jiného než klikačka nepomůže..

—————