Smartphonů se prodává více než počítačů, klasických telefonů a tabletů dohromady.

11.05.2013 13:04

 

V poslední době se začínají firmy v jednotlivých oborech předhánět s vývojem aplikací. Velmi blízká budoucnost je totiž jasná. Mobilní aplikace a chytré telefony, růst v posledním roku mluví za vše. Ať chceme či ne, tak rychlost růstu technologií nezastavíme a brzy pohltí s největší pravděpodobností téměř každého.

 

Vypadá to, že definitivně končí jedna éra, nyní se již chytrých telefonů prodává více než počítačů, tabletů a klasických mobilů dohromady.

Podle výzkumu analytické firmy IDCS se Smartphonů za poslední rok prodalo 216,2 milionu, což je 51,6 % z celkových prodejů telefonů, meziroční růst dosáhl slušných 41,6 %. Vypadá to, že doba kdy telefony byly hlavně pro textové zprávy a hovory pomalu odchází, lidé chtějí telefon jako počítač do kapsy. S klesající cenou začínají být dostupné i pro obyvatele rozvíjejících se trhů a ukusují tak prodeje klasických mobilních telefonů.

A právě chytré telefony (smartphone) a aplikace patří neodmyslitelně k sobě, to je jasná věc a to také ví i firmy a proto se snaží právě oni vyvíjet ty nejlepší aplikace, které v sobě skrývají neuvěřitelné možnosti a zisky a hlavě jednoduchost.

Rychlý rozvoj mobilních technologií znamená otevírání nových možností, které byly do nedávna ještě celkem nepředstavitelné. Za vše může velmi rychlý rozvoj moderní technologie , ať už to jsou inteligentní mobilní telefony, kapesní počítače (PDA) nebo kombinované přístroje, dochází k jejich postupné integraci. Výsledkem bude mobilní telefonní počítač. Tím se otevírá pole pro zcela nové a úzce zaměřené aplikace, které budou využívat neomezený a rychlý přístupu k síti odkudkoli.

 

Pod článek jsem přidal video od BusinessIT: Mobilní technologie ve firmách - průzkumy, komentáře a výhledy. Které vzniklo koncem roku 2011, už v té době je vidět, že výhledy mobilních aplikací a použití ve firmách jsou celkem jasné.

—————

Zpět