Info-marketing patří mezi rozšiřující způsoby výdělku na internetu.

29.03.2014 00:25
 
Info-marketing je v současné době celkem populární způsob, jak se dají vydělávat i zajímavé peníze. Díky internetu totiž můžete získávat pořád nové a  nové zákazníky. Za informace se zkrátka v dnešní době platí, jsou dokonce cennější než zkušenosti. Pokud si myslíte, že jste odborníci v nějaké oblasti, pak info-marketing pro vás může být možností, jak vydělávat peníze. Ale ani v případě, že nejste experti v žádné oblasti, není vše ztraceno. Kromě toho, že byste měli na sobě začít pracovat, můžete tuto situaci také vyřešit několika dalšími způsoby. Například tak, že si najdete dostatek informací, což není v dnešní době s pomocí internetu velký problém, nebo - v lepším případě - si můžete najít odborníka na určitou oblast a navázat s ním spolupráci.
 
Jak v info-marketingu vydělat ?
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak vydělat v info-marketingu, je vytvořit elektronickou knížku, jinými slovy ebook, který mnohdy bývá psaný klasicky v pdf. Ideální je mít prodejní stránku, přes kterou si rovnou návštěvník tento ebook zakoupí.
Další možnost je také přeložení ebooku ze zahraničí, když se například dohodnete s majitelem nebo se pouze inspirujete. Tento způsob je celkem dost využívaný, protože v takovém případě ani nemusíte danému tématu moc rozumět.  Stačí pouze pěkně vypracovaný prodejní web, který bude prodávat přeložený ebook.
O něco složitější (ale zároveň účinnější) jsou video-kurzy. Právě video-kurzy jsou velmi populární, a to i u nás, kde v poslední době začalo vznikat celkem dost různých video-kurzů a mnohé z nich mají značný úspěch. Natáčení videa už je samozřejmě složitější a je také důležité mít kromě vybavení i dobrý prodejní web. Ideální pro tvorbu prodejních webů je český systém Mioweb. Také u video-kurzů platí, že se velmi často ti, kteří natáčejí videa u nás, jen inspirovali v zahraničí, pouze přizpůsobili podmínky českému prostředí. 

 
 
Výhody informačního marketingu:
Dobré je hlavně to, že vytvoříte digitální produkt, který pak můžete prodávat stále, takže pokud má kurz určitou kvalitu, dříve nebo později se vám náklady na práci mnohonásobně vrátí.
Další výhoda je, že si můžete vybudovat vztah se zákazníky, kteří vás pak budou považovat za experty a mohou od vás i později koupit další produkty. Takto můžete prodávat i několik video-kurzů stejným lidem.
 
 
Kde svůj produkt prodávat?
Nejlepší možnost je mít vlastní webovou prodejní stránku. Jak už jsem psal výše, v Česku je asi nejlepší program na tvoření prodejních stránek Mioweb. Licence sice něco stojí, ale tvorba je natolik jednoduchá, že to dokáže každý. Navíc jsou k dispozici další funkce, například napojení na platební systémy, různé vyskakovací formuláře a zkrátka vše, co j
e potřeba k vytvoření kvalitní prodejní stránky. Prodejní stránku můžete následně propagovat pomocí reklamních kampa
ní třeba přes Facebook, Sklik na Seznamu, nebo AdWords na Google. Případně si můžete vytvořit u produktu také affiliate program a nabídnout produkt partnerům, aby jej propagovali, s tím, že budou získávat provize z prodejů.
Pokud byste tvořili produkt v anglickém jazyce a máte k dispozici i affiliate program, jednou z nejjednodušších možností je produkt vložit do affiliate sítě ClickBank. Hodně ebooků se prodává také přes eBay. V ČR můžete zkusit prodej třeba přes Aukro nebo Warriorforum, ale vždy je potřeba, aby to směřovalo na nějaký prodejní web. 
 
 
Návod krok za krokem, jak vytvořit ebook:

Celkem kvalitní video návod, jak vytvořit ebook nebo digitální produkt, napsala Stanislava Mrázková, která jinak pracuje ve Smart Emailingu.
Úvodní video ke kurzu "Jak napsat ebook za 14 dní" si můžete zobrazit zde.

 

 

—————

Zpět