Skype, TeamViewer, iKal - užitečné programy zdarma, které rádi využijete.

18.09.2013 20:38

Tři programy zdarma, které by měl mít každý a které budou bez pochyby nápomocný při práci na internetu a mnozí je využívají denně a nedokáží si bez nich práci představit. Skype zná asi každý, TeamViewer mnozí ano a iKal není až tak moc známé, ale o to více Vás může překvapit a já jsem na něj narazil nedávno, protože jsem přesně něco takového hledal. A nyní je to můj každodenní pomocník.

V tomto článku rozeberu k čemu tyto programy slouží:

- Skype

- TeamViewer

- iKal

Velmi oblíbený prográmek podobný ICQ na komunikaci mezi uživateli, který je zdarma.  Skype určitě doporučuji, protože je to nejlepší komunikační nástroj na internetu, který využívám pořád a nedovedu si představit práci na internetu bez Skype. Kdo chce vydělávat peníze na internetu, tak bez Skype se neobejde.

 

Co vše má Skype k dispozici:

  •  komunikace přes Internet – text, hlas, obraz,
  • soubory, sms, telefonování, …
  • šifrovaný přenos dat (sobory, chatování i přenos hlasu)

 

  • Po stáhnutí do počítače stačí dát pouze nainstalovat a pak už možné využívat.
  • Vše je v CZ jazyce. Ukládáte nové kontakty s kterými normálně komunikujete, když jsou online, voláte a nebo píšete, posíláte si soubory, odkazy apod..
  • Velmi snadné na pochopení a na ovládání.

Na stránky Skype, kde si program jednoduše stáhnete, můžete vstoupit zde:  www.skype.com/cs

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

  • TeamViewer umožňuje vzdálený přístup a sdílení obrazovky přes internet zdarma a další věci.
  • Tento program si můžete jednouduše stáhnou a naistalovat zdarma.

Jak to funguje?

  • Představte si, že někomu chcete pomoct v PC něco udělat. Stáhnete si Team Viewer a druhá strany udělá totéž. Když si otevřete prográmek, tak se vždy objeví heslo a ID číslo. Toto číslo zašlete druhé straně, která se následně přihlásí a vidí uplně to samé co vy na vašem pc. V podstatě ted může dělat cokoliv na pc, co je potřeba, ovládat myš, otevírat soubory. Zkrátka jako kdyby druhá strana seděla přímo za pc. Oboje strany vidí uplně to stejné, není možné, že by třeba druhá strana prováděla nějaké úkony bez toho, aby majitel pc vše neviděl na svém monitoru. Pak se jednouduše zase odpojíte. 100% bezpečné a jednoduché. Na další sdílení je potřeba zase vygenerovat jiný kod.

 

Na stránky iKal můžete vstoupit zde www.teamviewer.com/cs

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

IKAL je takový online kalendář, který byl vytvořen tak, aby Vám nahradil váš stolní kalendář. Do kalendáře můžete zaznamenávat termíny schůzek, výročí, akcí, vše stejným způsobem jako při používání kalendáře stolního kalendáře. Dokonce si můžete nastavit upozornění emailem a hlavně se také chystá upozornění SMS. Ovládání a založení je rychlé, snadné a hlavně zdarma.

Na stránky iKal můžete vstoupit zde www.ikal.cz

 

—————

Zpět


Máte dotazy ?